De jonge Triops bij de oudere Triops

Ik heb het gedurfd: de Triops die nu zo’n 3 weken oud zijn bij de oudere Triops (5 weken) in de bak doen. In eerste instantie was ik bang dat de oudere (en grotere!) de jongere aan zou vallen en op zou eten. Ik probeerde de overstap dus eerst met één jonge Triops. Hoewel ze met elkaar ‘stoeiden’ als ze elkaar in de bak tegenkwamen, leek het goed te gaan.

’s Avonds op dezelfde dag heb ik de overige 2 jonge Triops dan ook aan het grote aquarium toegevoegd, zodat er daar nu 4 in rondzwemmen. 1 grote Triops en 3 kleinere. De kleinere groeien trouwens ook snel en doen al niet zo veel meer onder voor mijn Triops van 5 weken.

Minpuntje is dat het water erg troebel is geworden door algengroei, waardoor ik de Triops niet zo goed meer kan zien. Er zit niets anders op dan het water regelmatig te verversen. Voor de rest lijken de beestjes zich als vissen in het water te voelen. Ze scharrelen vrolijk rond, graven kuilen, eten van de waterplanten en ‘stoeien’ regelmatig met elkaar.

Triops
Hier zie je de Triops bij elkaar (helaas is het water nogal troebel geworden)

2 gedachten over “De jonge Triops bij de oudere Triops

    1. Babytriopsjes bewegen zich schokkerig door het water. Kijk goed of ze er driehoekig uitzien. Ze zijn in het begin echt heel klein, maar groeien met de dag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *