Eén Triops minder

De grootste en oudste Triops is dood. Gisteren bewoog hij al wat langzamer en lag hij regelmatig op z’n rug op de bodem. Da’s meestal geen goed teken bij Triops. Vanochtend vond ik hem dus dood op de bodem. Hij is 5 weken oud geworden. Hij was dus al een ‘oudje’. De 3 kleinere zwemmen nog vrolijk rond en zijn lekker aan het keuvelen op de bodem en een beetje aan het graven. Ik heb goede hoop dat er straks veel eitjes in het zand zitten. Het zand uit het kweekbakje heb ik inmiddels op laten drogen en in een zakje gedaan. Ik verwacht dat ook hier eitjes in zitten.

Ter nagedachtenis aan de Triops heb ik hier nog een foto van ‘m:

grote Triops

2 gedachten over “Eén Triops minder

  1. ik heb een nieuwe triops set gekregen, leek me erg interessant. maar wat voor water moet ik ervoor gebruiken. de een zegt bronwater, de ander zegt gedestileerd water en sommige zeggen gedemineraliseerd water. ik hoop op een snelle reactie van u,

    alvast bedankt

    1. Op dit blog vind je hierover ook informatie. Mineraalarm water volstaat (gedemineraliseerd dus). Dit water kun je bijvoorbeeld in de supermarkt kopen als Bar-le-Duc. Overigens is een kweek van mij ook gelukt met gekookt leidingwater. Maar ik woon wel in een gebied met heel zacht water. Ik zou dit niet aanraden om mee te beginnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *