Triops FAQ

Op deze pagina probeer ik een aantal veelgestelde vragen over het kweken van Triops te beantwoorden. In de loop van de komende weken zal ik probeer deze sectie zo veel mogelijk aan te vullen. Je kunt eventueel ook je vraag stellen, onder aan deze pagina. Ik doe mijn best zo veel mogelijk vragen te beantwoorden. Maar kijk alsjeblieft eerst naar de teksten op deze website, omdat hier al heel veel informatie over Triops te vinden is.

Hoelang duurt het voor de eitjes uitkomen?

Meestal zie je binnen 24 uur wel iets gebeuren, maar het kan tot 72 uur duren voordat er piepkleine babytriopsjes verschijnen.

Ik zie maar één Triops!

Wacht nog maar even rustig. Eentje moet de eerste zijn. Als de omstandigheden gunstig zijn, komen er vast meer.

Hoeveel eitjes moet je in de bak doen?

Gebruik ongeveer de helft van de eitjes, dan kun je het nog eens proberen als het mislukt. Als de eitjes niet uitkomen, kun je ook het water weer uit de bak halen en de eitjes die niet zijn uitgekomen laten drogen. Daarna kun je het opnieuw proberen.

Ik heb wel vijf dagen gewacht, maar er is niks gebeurd.

Na zo’n lange tijd is het niet waarschijnlijk dat de eitjes nog uit zullen komen. Probeer het opnieuw en volg heel goed de instructies uit de handleiding. De kans is groot dat je het verkeerde water hebt gebruikt of de temperatuur te laag was.

Waarom moet je speciaal water gebruiken om de Triops te kweken?

Dat heeft met hun overlevingsstrategie te maken. In mineraalarm bronwater of gedemineraliseerd water zitten weinig mineralen. Dit simuleert een verse regenbui. Als Triops in niet-vers water uit zouden komen, zouden ze direct door andere waterwezens worden opgegeten. Overigens is het mij gewoon gelukt met kraanwater (ik woon in een regio waar het water van de Veluwe komt en dat is erg goed van kwaliteit en ik heb het van tevoren ook nog gekookt), maar als je liever niet het risico wilt nemen dat de eitjes niet uitkomen, moet je dus mineraalarm bronwater gebruiken. Regenwater zou ook kunnen werken, maar dat moet dan wel vers opgevangen water zijn. Over het algemeen wordt het gebruik van Bar-le-Duc (laag mineraalhoudend water uit regenwater) aangeraden. Bar-le-Duc kost 55 cent per pak van twee liter.

Waarom leven de Triops maar zo kort?

Ook dat heeft te maken met de omstandigheden waaronder ze in het wild leven. Wanneer het regent, vullen poelen zich met water. Als Triops hierin eitjes hebben gelegd, zullen die binnen 24 tot 72 uur uitkomen. Dagelijks verdubbelen de Triops in grootte en binnen een week of twee leggen ze zelf weer eitjes. Dat moet zo snel, omdat ze het risico lopen dat de plas waarin ze leven weer snel opdroogt. Door de enorme snelheid waarmee ze groeien, zijn ze ook snel aan het eind van hun levenscyclus. Nadat de opgegroeide Triops zelf eitjes hebben gelegd, is verder leven niet langer noodzakelijk voor hun soort. Ze hoeven tenslotte geen kinderen op te voeden.

Waar kun je de Triops-eitjes kopen?

Je kunt Triops-eitjes als een set kopen in bijna iedere speelgoedwinkel. Maar goedkoper is het om alleen eitjes en triopsvoer op internet te bestellen. Meestal zit bij zo’n pakketje ook een plakthermometer. Je moet nog wel zelf voor een paar dingen zorgen: een bak waarin je ze kunt kweken en aquariumzand of fijn grind.

De taxonomische indeling van Triops op Wikipedia

De taxonomische indeling van Triops op Wikipedia

Wat betekent ‘Triops’?

Triops is de benaming in de taxonomie, de biologische indeling van de soorten. In het Grieks betekent ‘Triops’ drie ogen. De diertjes hebben hun derde oog tussen de twee donkere ogen aan de voorkant. Met het derde ogen kunnen ze bepalen of ze rechtop of op de kop zwemmen. Het vangt namelijk licht op en geeft daarmee een indicatie waar de zon zich bevindt. Triops is geen meervoudsvorm. Eén exemplaar heet dus geen ‘Triop’, maar gewoon een Triops. In het Nederlands wordt ook gesproken over kieuwpootkreeftjes. Ook dit woord verwijst naar een eigenschap van de diertjes en dat is dat ze door hun poten kunnen ademen.

Hoe weet je dat de Triops eieren leggen?

Als de Triops het stadium van volwassenheid bereikt hebben, zie je bij de vrouwelijke exemplaren (en dat zijn verreweg de meeste) aan de zijkanten van hun lichaam duidelijk de oranje eierzakken zitten. Ze gaan dan graven om de eieren te ‘verstoppen’. Daarom is het ook belangrijk een laagje zand in de bak te hebben. Zo kunnen de Triops hun natuurlijk gedrag vertonen. Met kleine steentjes kan het eventueel ook, maar als de steentjes te groot zijn zal dat graven moeilijker gaan. Als de Triops allemaal zijn gestorven, moet je het water later opdrogen. Je houdt dan een laag zand met Triops-eitje over. Dat kun je gebruiken voor je volgende Triops-kweek.

Komen de eitjes van de volgende generatie Triops vanzelf uit?

Nee. Als de Triops eenmaal eitjes in het zand hebben gelegd, moet dat eerst helemaal opdrogen. Let op: nat zand wordt niet snel droog. Bij voorkeur moeten de eitjes daarna ook een periode koel en donker worden bewaard (bijvoorbeeld in de schuur), om minstens één seizoenswisseling te simuleren. Daarna zullen er meer eitjes uitkomen. Je kunt het zand met eitjes eventueel ook een tijdje in de diepvries leggen. Hoewel ik het zelf niet heb geprobeerd, schijnt dat ook goed te werken.

277 gedachten over “Triops FAQ

 1. Iris

  Hoi hoi!
  Leuke website!
  Ik heb zelf ook triops.
  Ik heb de eitjes vandaag (8 jan. rond 16:00) in het water gedaan en hoop dat ze uitkomen!
  Jammer genoeg kan je ze niet echt heel goed zien als ze uitkomen!
  Groetjes,
  Iris.
  P.s. Ik heb trouwens ook nog een vraag: Kunnen triops je bijten?

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hallo Iris, succes met je Triops.

   Wees gerust: de Triops hebben heel kleine mondjes en kunnen je dus niet bijten. In een prooi zoals een worm kunnen ze zich echter wel vastbijten.

   Maar het is beter om niet met je vingers in het water te gaan, aangezien zowel de Triops als jijzelf daar ziek van kunnen worden.

   Reageren
  2. Nina

   Hoi allemaal,
   Bij mij is de Triop al twee maanden levend.
   Hij is echt super groot maar wat moet ik er nu mee doen?
   Als jullie het weten plaats dan asjeblieft ook een bericht!

   Nina

   Reageren
   1. Mijn Triops Bericht auteur

    Hoi Nina, gefeliciteerd met je twee maanden oude Triops. Wat je er nu mee moet doen? Gewoon blijven verzorgen, natuurlijk! Als je zand op de bodem hebt, zal de Triops ook eitjes leggen en zo een volgende generatie voorbereiden.

    Reageren
    1. Nina

     Hoi allemaal,

     Even een tip
     Als je triops gaat kopen koops ze dan bij de Intertoys want daar zijn ze maar acht euro.
     En ze komen tog uit!

     (Dan zit er een bakje voor de triops bij een lepel een pipet triops eitjes en voer voor de triops)
     (Echt doen hoor! )

     Reageren
 2. karolien

  hoi, ik heb 2 dagen geleden mijn eitjes in een kleiner bakje gedaan van mijn grotere bak (het heeft namelijk een soort van Mickey Mouse vorm en de kleinere bakjes kan ge afscheiden van de grotere bak).
  Nu merk ik dat er ook kleine triopsjes aan het rondzwemmen zijn in de grotere bak, maar ook in de kleine bak, zou ik dan nu de kleine bak openen zodat de triops van de kleine bak bij die van de grote bak kunnen? of is dat een slecht idee?

  Reageren
 3. Mijn Triops Bericht auteur

  Hoi Karolien,

  Een kleine bak is over het algemeen makkelijker omdat je ze dan beter kunt zien, gemakkelijker kunt voeren en het water beter op temperatuur te houden is. Als de watertemperatuur in de grote bak hetzelfde is als in de kleine bakjes, zou je ze bij elkaar kunnen laten. Maar je kunt het ook gerust zo houden, totdat ze iets groter zijn geworden.

  Reageren
  1. Camille

   Hallo,ik heb twee vragen:
   1)Ik heb eergisteren de eitjes in het water gedaan samen met het detritus maar ik kan met een vergrootglas de eitjes niet zien is dat normaal?
   2)Welke kleur hebben de eitjes?
   3)Hoelang moet de lamp er boven blijven branden?
   Ps:gelieve er zo snel mogelijk op te antwoorden.

   Reageren
   1. Mijn Triops Bericht auteur

    Hallo Camille,

    1) Het is moeilijk om de eitje te zien, zeker in het detritus. Ze zijn oranjeachtig van kleur, maar je moet echt heel goed kijken.
    2) Ze variëren in kleur van wit/bruin tot oranje. Meestal hebben ze een oranjeachtige kleur.
    3) Ik zou de eerste dagen de lamp laten branden. Ook om de temperatuur constant te houden. Heb je een andere manier om de temperatuur te controleren, dan kun je de lamp ’s nachts eventueel uit laten, maar niet tijdens de eerste 72 uur.

    Succes!

    Reageren
 4. Eva

  Ik ben gisteren een kit van 25 euro gaan kopen, een redelijk groot pakket. Voor dat ik wil beginnen wil ik er graag alles over weten. Deze site heeft me er alvast veel mee geholpen. Maar toch heb ik nog een paar vraagjes.
  1. Mogen de Triops s’nachts in de donkere staan of moet er licht aan blijven?
  2. In de kit zaten een aantal steentjes en wat zand, zijn dat speciaal zand en steentjes? Of mag ik er eventueel gewoon zand en een aantal stenen inleggen?
  3. Ik heb gelezen dat de Triops ziek kunnen worden, kan je dat zien? En genezen ze vanzelf of sterven ze dan?
  4. Ik heb zo’n kleine aquarium die in de doos zat. Springen de Triops hoog, kunnen ze uit de aquarium springen? 

  Kan iemand mij misschien helpen en deze vraagjes zo snel mogelijk beantwoorden?

  Groetjes Eva.

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hallo Eva,

   De eerste paar dagen moet je het licht aan laten staan. Anders loop je de kans dat het water te veel afkoelt. Als de Triops wat groter zijn, kun je de lamp ’s nachts uitdoen zodat ze wat rust krijgen. Als bodembedekking kun je gewoon zand of steentjes gebruiken. Je doet er goed aan dit vooraf wel uit te koken om het risico op schadelijke bacteriën te vermijden. Als je wilt dat de Triops eitjes leggen is een aardige laag zand op de bodem noodzakelijk. Het zijn echte gravertjes. De steentjes die je in je pakket hebt, kun je er ook gewoon indoen. Als de Triops ziek worden, gaan ze meestal meteen dood. Niks aan te doen dus. Ga er sowieso vanuit dat er maar één of twee Triops gaan overleven. En dan nog zijn ze met een paar weken allemaal dood. Da’s nou eenmaal het lot van Triops. Ten slotte: de Triops springen niet. Je kunt de bak dus gerust tot een paar centimeter onder de rand vullen.

   Veel succes met het kweken van je Triops!

   Groet,
   Edward

   Reageren
 5. roel

  hallo ik had mijn triops eieren gisteren in de bak gedaan en het water op laten warmen toen had ik het licht uit gedaan en is het water afgekoeld naar de 19 graden terwijl het tussen de 21 en 25 graden moet zijn mijn triops zijn nu nog eieren maar toen het water dus toen ik wakker werd 19 graden was heb ik het weer op laten warmen nu is het water gewoon weer tussen de 21 en 25 graden maar mijn vraag is komen de eieren nog uit als ik geduld heb en het tussen de 21 en 25 graden blijft.

  groetjes roel. Ps zou ik hier zo snel mogelijk antwoord op kunnen krijgen

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Waarschijnlijk lukt het nog wel. Ik zou zeggen: wacht even af en kijk of je die piepkleine witte driehoekjes ergens in de komende twee dagen door het water ziet schieten. Is er dan nog niks, dan is je Triops-experiment waarschijnlijk mislukt en zul je het opnieuw moeten proberen.

   Reageren
   1. roel

    Ja ik heb ze gezien bedankt voor het antwoord. Het is dus toch nog gelukt> ze waren wel moeilijk te ontdekken ze zijn namelijk piepklein en dezelfde kleur als het zand :)

    Reageren
 6. Bianca

  Hoi,
  Ik ben op internet aan het zoeken naar triops-eitjes, maar kan eigenlijk alleen van die hele kits vinden.
  Ik heb echter al een klein aquarium, dus ben alleen op zoek naar eitjes.
  Helaas tot nu toe zonder succes.
  Tips?

  Groetjes,
  Bianca

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ja, dat kan. Je kunt ze via verschillende websites bestellen. Zoek met Google op ‘Triops eitjes’. Zelf heb ik ze bij de Mierenboerderij besteld.

   Reageren
  2. Nina

   Hoi
   Je kan ze bij de intertoys kopen voor maar acht euro en dan zit er een klein bakje bij en nog een pipet een lepel voer en eitjes natuurlijk!

   (Ik heb ze ook bij de intertoys gekogt en hij bleef drie maanden leven)
   (Echt doen hoor)

   Nina

   Reageren
  3. Maurijn

   Hoi!! Super goede website! Ik heb ook triops, Ze zijn al uitgekomen. Maar wat zijn eigenlijk die bruine stukjes drijvend op het water. En kan je ze weghalen.Want daardoor zie ik sommige triops niet. En er zitten ook doorzichtige soortvan bubbels in. Groetjes Maurijn

   Reageren
  4. Maurijn

   Hoi!! Super goede website! Ik heb ook triops, Ze zijn al uitgekomen. Maar wat zijn eigenlijk die bruine stukjes drijvend op het water. En kan je ze weghalen.Want daardoor zie ik sommige triops niet. En er zitten ook doorzichtige soortvan bubbels in. Groetjes Maurijn

   Reageren
   1. Mijn Triops Bericht auteur

    Dat is detritus, organisch afval waarvan de Triops eten. Ik zou het nog even laten liggen. Als de Triops groter zijn en ander voer krijgen, kun je dit weghalen.

    Reageren
 7. Linde

  Ik wil graag beginnen met triops kweken maar heb nog een vraagje:
  Als je echt triops wilt kweken, dus zonder elke keer een nieuw zakje eitjes te moeten kopen, is het dan genoeg om een dikke laag zand in je aquarium te leggen of moet je de eitjes erna uitvissen en laten drogen?
  Alvast bedankt

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Als de Triops volwassen zijn geworden en je hebt genoeg zand op de bodem liggen, dan hebben ze daar ook eieren in gelegd. Als je dat zand laat drogen en bewaart, kun je dat de volgende keer als basis gebruiken. De eitjes uit het zand vissen is niet nodig en ook bijna niet te doen.

   Reageren
 8. kylie

  hallo ik ben triops aan het kweken maar ze komen niet uit want het duurt nu al 7 dagen en ik zou ze willen weg doen want morgen moet ik weg tot dinsdag mijn mama zegt dat ik ze door het toilet moet spoelen heeeeeelp me

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Je hoeft ze niet door het toilet te spoelen. Je kunt ook voorzichtig het water zonder de eitjes eruit scheppen. Het laatste beetje met het zand of het grind op laten drogen en het dan na een tijdje opnieuw proberen. Als de Triops niet zijn uitgekomen was het water waarschijnlijk niet warm genoeg of er was te weinig licht.

   Reageren
  2. robbe lagast

   Ik heb een vraagje,

   Ik heb zo een klein setje gekocht maar daar zat geen zand bij dus mijn triops zwemmen nu in een klein bakje zonder zand is het mogelijk dat ze ook zonder zand eitjes leggen?
   Zoniet kan ik nog zand toevoegen?

   Grtjes robbe

   Reageren
   1. Mijn Triops Bericht auteur

    Hoi Robbe,

    Zonder zand of kleine steentjes zullen de Triops geen eieren leggen. Je kunt nog wel voorzichtig wat (goed schoongemaakt) zand toevoegen. Bijvoorbeeld speelzand of aquariumzand. Verplaats de Triops bijvoorbeeld over na een ander bakje en zet ze weer terug als je een laagje zand op de bodem hebt aangebracht.

    Succes!

    Reageren
 9. Jelmer

  Hey iedereen,

  Als eerst: bedankt voor de handige faq.
  En ik heb nog een vraag: is het erg als er geen zand in het aquarium zit waar de eitjes uitkomen? En als ze uitkomen, moeten ze daarna in een grotere bak? En kan ik als het ware gewoon zand uit de achtertuin halen en in het aquarium doen?

  groeten,
  Jelmer

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Jelmer. Je kunt werken met een kleiner kweekbakje waarin je de baby-Triops makkelijker uit ziet komen. Hierin hoef je geen zand te doen. Na een paar dagen (als de Triops wat groter zijn) willen ze graag graven. Dan kun je ze overdoen in een grotere bak met zand. Maar geen zand uit de achtertuin! Ik heb zelf aquariumzand gebruikt (te koop bij het tuincentrum) en dat met water schoongespoeld en uitgekookt. De baby’tjes zijn heel gevoelig voor andere organismen en vervuiling. Daaraan kunnen ze doodgaan. Een kweekbakje is trouwens geen noodzaak. Je kunt de Triops-eitjes ook meteen in de grotere bak doen.

   Reageren
   1. Jelmer

    Hoeveel was dan 1 zo’n zak zand? (hoeveel kilo)? En hoeveel moet je dan in de bak doen? Ik heb eigenlijk geen zin om veel zand te kopen voor die paar triopjes;-)

    Reageren
    1. Mijn Triops Bericht auteur

     Och, dat valt wel mee. Niet meer dan een paar euro. Je hebt maar een beetje nodig. Een centimeter of twee op de bodem is genoeg. Je kunt ook speelzand (voor in de zandbak) gebruiken. Wel eerst goed schoonmaken met gekookt water.

     Reageren
 10. Anouck

  leuke website en intressant!
  ik zit met de vraag of triops kunnen springen ,
  want ik heb een set gekocht maar ze zeggen er niet bij of ze wel/niet springen of vliegen..
  dus neem ik aan van niet maar ik wou het toch nog even zeker weten ..
  Alvast bedankt!!
  o,ja ik wou ook nog even vragen:
  omdat ik altijd bang ben voor wespen e.t.c. wou ik even zeggen dat ik ook een beetje bang be voor die triops ..
  is dat terecht ?
  kun je mij geruststellen
  ik sta op het punt om triops te gaan kweken maar ik zou het graag voor overmorgen willen weten..
  dank je wel!

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Anouck,

   Nee, Triops kunnen niet springen of vliegen. Wel kunnen ze snel aan de oppervlakte van het water bewegen, soms liggen ze ook op hun rug en dan halen ze adem door hun krioelende pootjes. Vandaar ook de Nederlandse benaming: kieuwpootkreeftjes. En een beetje eng zien ze er natuurlijk ook wel uit…

   Succes met je kweek!

   Reageren
 11. Anna

  Hoii,

  Wat als je trip dood in de bak ligt??
  En wat als je de triop kweek wilt stoppen en er zitten nog levende in en ze gaan maar door met voortplanten, waar moet je ze dan laten??

  Groetjes.

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hallo Anna,

   Dode Triops kun je er gewoon uit vissen. Triops planten zich niet direct voort. Ze leggen eitjes in het zand, en die eitjes komen pas uit als het zand droog is geweest en als er vervolgens weer water bij komt. Binnen een paar weken is een generatie dus sowieso altijd weer overleden.

   Reageren
 12. Alysha

  Ik heb nu een hele kleine triops maar hij ziet er heel raar uit hij heeft een roze streep van boven tot aan zijn staart is dat normaal en ik hen er maar één en ik heb er 3 dagen later nog een paar eitjes bij gedaan en 1 dag later zag ik een heel klein beestje weet niet zeker of Het er echt één was kan iemand mij zo snel mogelijk helpen

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Moeilijk te zeggen zonder foto. Eigenlijk zien alle Triops er best raar uit 😉
   Maar het zou ook kunnen dat er toevallig een ander waterwezen tussen de eitjes zat. Als je er later nieuwe eitjes bij doet, moet je er wel rekening mee houden dat de oudere Triops de jongere Triops opeten…

   Reageren
 13. Haagen

  Hoi,

  Op jouw advies ” Bar le Duc” water gebruikt, exact wat jij geschreven hebt. Netjes opgewarmd etc. Binnen 5 minuten waren de triops dood. Misschien toch van je site afhalen. Mijn kinderen zijn erg teleurgesteld. Voor de rest heb ik zinvolle tips gehad. In de zomer gaan we het nogmaals proberen. Groet, Huub

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Huub, het is onmogelijk dat de Triops van gedemineraliseerd water doodgaan, dus dat heeft echt ergens andere aan gelegen. Heb je de Triops overgegoten en gingen ze toen dood of bedoel je dat de eitjes niet uitkwamen?

   Reageren
  2. Thijmen

   Het advies gaat over triops kweken, dus de eitjes laten uitkomen. Dus triops kunnen niet binnen 5 minuten dood gaan. Ik gebruik ook BarleDuc water, ik heb een paar jaar geleden vaak geprobeerd triops te kweken, helaas zonder succes. Twee weken geleden dacht ik er echter weer aan en heb ik het opnieuw geprobeerd, nu heb ik twee triops van 2 à 2,5 centimeter van 11 dagen oud in mijn aquarium zwemmen. Ze zijn kerngezond en het advies van deze website zijn dezelfde handelingen als ik heb gedaan. Dus niet na één mislukking rond gaan roepen dat het op deze manier niet werkt. gewoon even nadenken over wat er mogelijk verkeerd kan zijn gegaan en dan nog een keer proberen, maar nu met wat meer ervaring.

   Reageren
 14. Melissa

  Hallo,

  Wij hebben 4 dagen geleden de eitjes in water gedaan, gister iets zien bewegen maar daarna was het weg ( of we kijken er overheen kan ook ) Maar onze vraag is hoe oud ze moeten zijn tot ze bijvoorbeeld regenworm mogen hebben of iets anders.

  Groetjes Melissa

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Melissa, na 4 dagen moet je de baby-Triopsjes wel kunnen zien. De baby’tjes kunnen in het begin nog bijna niks eten, omdat ze daar te klein voor zien. Je kunt ze voeren met speciaal poeder dat je aanlengt met water en in de buurt van de Triops met een pipet in het water spuit. Dit babyvoer zit vaak bij het pakket. Soms zit er ook voer bij de eitjes. Pas als je volwassen Triops hebt, kun je ze grotere dingen geven. Ze eten eigenlijk alles wat organisch is.

   Reageren
   1. Melissa

    Hallo Huub,

    Er is 1 Triops uitgekomen we hebben m de eerste 2 dagen die bijgeleverde voeding gegeven en daarna een worm te eten gegeven en die eet ie gewoon op groeit dagelijks. We verversen het water elke 2 dagen gewoon met kraan water en daar doet ie het heel goed. Hij verveld ook om de dag netjes en is nu incl de eitjes in water doen 13 dagen oud.

    Reageren
    1. Mijn Triops Bericht auteur

     Hoi Melissa,

     Jammer dat het er maar eentje is, maar ja, een Triops is beter dan geen Triops. Misschien kun je een foto van ‘m maken?
     Hou er rekening mee dat het leven van Triops na een, twee of drie weken wel weer voorbij is. Heb je ook zand op de bodem zodat hij (zij, eigenlijk) ook eitjes kan begraven?

     Reageren
     1. Melissa

      ja me vriend heb aquariumzand uit gekookt en er zit nu ook een filter pompje in het gaat perfekt

    1. Mijn Triops Bericht auteur

     Volwassen Triops kun je meerdere keren per dag te eten geven. Niet te veel in één keer, want anders vervuilt het water. Voor baby-Triops heb je fijn vissenvoer of speciaal Triops-voer nodig.

     Reageren
 15. Rianne

  Hoi,

  Mijn zoon heeft een triops pakket gekregen. Wij vragen ons af hoe je het water constant tussen de 22 en 25 graden kan houden, zonder extra aan te schaffen producten. Vooral ook ’s nachts, want dan heb je er natuurlijk niet constant zicht op.

  Groetjes Rianne

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Rianne, dat kan vrij gemakkelijk met een bureaulamp en een gloeilamp van 40 Watt. Experimenteer wat met de precieze positie. Zit er zo’n plakthermometertje bij het pakket? Dan kun je dat op de bak plakken. Het geeft een aardige indicatie van de temperatuur van het water. De eerste paar dagen kun je de bureaulamp ook het beste ’s nachts aan laten staan om de temperatuur niet te veel af te laten koelen. Als de Triops als wat ouder zijn, zet je de lamp ’s nachts (een paar uur) uit om ze ook wat rust te gunnen.

   Reageren
   1. Vincent

    Met een bureau lamp van 60 watt kon ik het water maximaal slechts 2 graden opwarmen en als de kinderslaapkamer snachts 15C wordt, zit je op 17C. Daarom een 50watt verwarmingselement gekocht met thermostaat voor aquaria. Op marktplaats voor 5euro kom je er vele tegen.

    Reageren
    1. Mijn Triops Bericht auteur

     Da’s een goeie tip. En inderdaad, via Marktplaats o.i.d. hoeft het helemaal niet duur te zijn.

     Reageren
 16. Sanne

  Hoi,

  Leuke site ik heb vandaag een setje trips gekocht maar als de trips eitjes leggen in het zand hoe moet je het dan drogen enzo

  Reageren
  1. Sanne

   ik had nog een paar vragen
   1.hoe oud worden trips maximaal?
   2.paren ze ook met elkaar?
   3.vechten ze wel eens
   Alvast bedankt

   Reageren
   1. Mijn Triops Bericht auteur

    1. Maximaal een week of drie, vier. Maar de meeste niet ouder dan ongeveer twee weken.
    2. Er zijn ook mannetjes en ze kunnen inderdaad paren. Maar ze hebben dit niet nodig om zichzelf voort te kunnen planten.
    3. Ja, dat doen ze weleens. Als er niet genoeg voer is eten ze elkaar ook op.

    Reageren
  2. Mijn Triops Bericht auteur

   Hallo Sanne,

   Als de Triops eenmaal allemaal zijn overleden, kun je het grootste deel van het water uit de bak halen. Daarna kun je het laatste beetje water het beste laten verdampen. Hou er rekening mee dat het nog wel even kan duren voordat ook het zand droog is. Zelf heb ik het daarna in diepvrieszakken geschept en in het donker in de schuur opgeslagen. De eitjes hebben een tijdje rust nodig voordat ze opnieuw kunnen uitkomen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

   Reageren
 17. sanne

  Oke bedankt ze zitten nu in het water ben benieuwt kan niet wachten tot morgen super bedankt voor je and woorden
  en ik stuur mijn vriendin merel ook op deze site af ik ga het pakket van de intercoms aan ze geven en kijk vaak op deze
  site ik spreek je vast wel weer als ik nog vragen heb bedankt en de groeten van mij

  Reageren
 18. Sanne

  En nog een vraag

  ik zat het voer uit te pakken om in het bakje te doen en
  Toen dacht ik als ik het voer in de bak strooi en maar 1tje eet het op omdat hij de snelste is gaat hij toch dood. dus de vraag was hoe moet je ze voeren of moet je het gewoon in de bak strooien? en moet je ze 1 keer per dag of 2 keer per dag voeren?

  Reageren
 19. Ekrem

  Hallo allemaal weet iemand van waar ik de triops kan bestellen want bij mieren boerderij staat dat ze het niet uit vooraad kunnen leveren en ik wil ze bellen maar ze nemen niet op ik hoor het nog graag

  Reageren
 20. Merel

  Hallo,
  Ik heb de triops nog niet maar ik krijg ze van me vriendin (Sanne) van me verjaardag.
  Maar ik had alvast een paar vragen.
  1: vechten ze?
  2: hoe vaak moet je ze voeren?
  3: na hoeveel dagen weken worden ze volwassen?
  4: hoe oud worden ze?
  Alvast bedankt.

  Reageren
 21. Merel

  Hallo,
  Ik heb me tirops nog niet maar ik krijg zr van me verjaardag van Sanne maar ik had alvast een paar vragen.
  1: vechten ze vaak?
  2: hoe vaak per dag moet je ze eten geven?
  3: als ze honger hebben moet je ze dan gwn eten geven?
  4: wat mogen ze allemaal eten?
  5: mag je ze aaien of optillen?
  6: zijn ze giftig?
  7: als je het gaat verschonen wat mag dan niet weg?
  8: waar kan je ze het best neer zetten
  Alvast bedankt

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Merel,

   Hier wat antwoorden op je vragen:

   1. Zorg dat ze genoeg te eten hebben, dan zullen ze elkaar in ieder geval niet opeten. En nooit Triops van verschillende leeftijden (grootten) bij elkaar doen.
   2. Het beste kun je de instructie bij de eitjes volgen. Daarbij krijg je soms wat poeder dat je een of twee keer per dag met een pipetje moet geven. Soms zit er ook gewoon voedsel bij de eitjes. Kleine Triops kun je overvoeren. De volwassen Triops zijn echte veelvraten en eten de hele dag door.
   3. Ze hebben altijd honger, want ze blijven groeien tot ze doodgaan.
   4. Ze eten alles wat organisch is. Soms zit er een soort vissenvoer bij de eitjes, maar je kunt ze ook stukjes aardappel of bijvoorbeeld een regenworm geven.
   5. De Triops zijn geen aaibare huisdieren. Was ook altijd goed je handen als je het water hebt aangeraakt. Kleine Triops kunnen doodgaan als je met je handen in hun water gaat.
   6. Nee.
   7. Laat altijd een flinke laat water in de bak, zodat ze aan het verse water kunnen wennen. Triops kun je niet zomaar in ander water gooien, dan gaan ze dood. Hetzelfde eigenlijk als je een goudvis koopt. Rustig laten wennen aan nieuwe omstandigheden.
   8. Dat maakt niet zo veel uit, als het water maar op temperatuur blijft. Niet in een koude schuur zonder verwarming dus.

   Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ze gaan eieren leggen als ze volwassen zijn. Ongeveer twee weken na het uitkomen van de eitjes.

   Reageren
 22. sanne

  Hay ik heb de eitjes nu al 3 dagen in de kom en er is er nog geen 1 uitgekomen

  wat moet ik doen me moeder wil ze weggooien

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Nog heel even wachten tot morgen. Als je dan nog niks zit (wel heel goed kijken!) is het experiment waarschijnlijk mislukt. Meestvoorkomende oorzaken: het water heeft niet de goede temperatuur of je hebt geen mineraalarm water gebruikt.

   Reageren
 23. Ekrem

  Bedankt voor het antwoorden van mijn vorige vraag en Moet je persee eerst de zand waar de eieren in zijn eerst laten drogen? En waarom? en ik heb ze besteld van mierenboerderij weet u wanneer ze Komen.

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Dat kan misschien wel, als je het eerst goed uitkookt. Organismen of vervuiling in het zand kunnen de baby-Triops namelijk doden.

   Reageren
   1. Anoniem

    Help
    Mijn twee kleine triopsen stressen omdat ik de vak wou verschonen en nu zitten ze al anderhalf uur op de zelfde plek snel help

    Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   De eerste paar dagen zou ik het licht 24 uur per dag aanlaten. Als je de baby-Triopsjes eenmaal goed kunt zien, dan kun je het licht ’s nachts uitlaten om ze wat rust te gunnen. Dit kan natuurlijk alleen als de watertemperatuur daardoor niet te ver zakt.

   Reageren
 24. Ekrem

  Water temperatuur is op 24 graden en ik zie mijn triops niet meer ik heb er maar een en die is in 9 dagen pas uitgekomen

  Reageren
 25. quin

  pleasss help me, ik probeerde het eens met spa blauw… ze leefde een dag en toen gingen ze al dood, ik probeerde het opnieuw met gedemineraliseerd water en ze kwamen weer niet uit… mijn moeder zegt dat ik het weer met bronwater moet proberen, maar ik heb niet zo veel eitjes meer. ik heb een packet van clementoni van 25 euro en ik ben een dierenfreak dus ik houd er niet van als ze doodgaan. maar wat voor water heb ik nodig!?

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Heb je alle informatie op mijn site al goed bekeken? De kans is groot dat het water niet de juist temperatuur had. Hoe heb je het water verwarmd?

   Reageren
 26. quin

  met bronwater had ik het eerst gekookt en toen laten afkoelen naar 22 graden, toen kwamen ze uit maar toen had ik de kweekbak is verplaatst. met gedemineraliseerd had ik ook eerst gekookt maar toen kwamen ze gewoon niet uit.

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Met zowel bronwater als demi-water moet het wel lukken (het is mij ook gelukt met gewoon gekookt kraanwater), maar een constante temperatuur van 22-24 graden is wel belangrijk die eerste dagen. Ik zou het gewoon nog een keer proberen. Er zijn trouwens wel meer klachten over die sets van Clementoni. Zit er ook voer bij voor de baby-Triops? Misschien heb je een beetje pech gehad met de eitjes?

   Reageren
 27. quin

  ik denk dat ik het gewoon nog een keer ga proberen met bar-le-duc en dan gewoon goed op temperatuur en licht letten, dan zien we wel verder

  Reageren
 28. kiara

  ik heb net een triops set gekocht en ik vroeg me af hoe ik het water op de juiste temperatuur kan houden. ik heb een warmtematje van een terrarium, denkt u dat ik die goed kan gebruiken??

  Reageren
 29. kiara

  en ik wil ook op een bepaalde manier kunnen zorgen dat ’s nachts ook de temperatuur niet snel daalt

  ik hoop op een snelle reactie,
  alvast bedankt

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Kan dat matje in het water? Zo nee, dan kun je misschien beter een lamp gebruiken. Zo heb ik het gedaan. De lamp kun je ’s nachts ook aan laten staan, die eerste dagen.

   Reageren
 30. kiara

  nee, dat matje kan niet in het water, maar je kan het wel onder het aquarium leggen en dan blijft de temperatuur rond de 23 graden. maar ik had nog een vraag, in de gebruiksaanwijzing staat dat je het zand en de stenen pas 4 weken nadat de triops uitgekomen zijn in in het aquarium kan leggen, zou ik deze ook al erin kunnen leggen dezelfde tijd als de eitjes?

  alvast bedankt

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Kiara, ja hoor, dat kan best. Maar je moet ze wel goed spoelen of uitkoken, zodat er geen schadelijke stoffen of bacteriën meer in zitten.

   Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Voor de kleintjes maakt het niet veel uit. Grotere Triops hebben wat meer ruimte nodig. Het beste is zo’n 2 liter water per volwassen Triops. Als de ruimte te klein is, zullen ze elkaar eerder aanvallen en overleven er mogelijk ook minder Triops tot aan hun volwassenheid.

   Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Quin,

   Je kunt jouw bakje wel gebruiken als kweekbak, hoor. Ik heb ze zelf ook in zo’n kaasdoosje opgekweekt. Misschien dat ze naar een grotere bak moeten als ze volwassen zijn. Meestal worden er zo’n 5 Triops groot en blijven er uiteindelijk maar 2 of 3 over. Ze leven natuurlijk ook maar kort. Met filters en jonge Triops moet je oppassen; die kunnen erin verdwijnen. Veel succes!

   Reageren
 31. quin

  Ik had trouwens nog één vraag, kan je ook zo’n aquarium verwarminkje gebruiken voor de warmte of kunnen de triops zich hieraan branden?

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ik heb dat zelf niet geprobeerd, maar op internet zijn er veel voorbeelden te vinden van mensen die het zo hebben gedaan, dus ja, je kunt dat gebruiken.

   Reageren
 32. noenoe

  hoi,
  ik ben bezig met triops te kweken, maar mij leek het wel leuk om als deze dood zijn nieuwe te kweken, maar hoe haal je die eitjes uit het water?

  alvast bedankt!

  ps leuke website

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Noortje,

   Dat staat hierboven beschreven: je moet het laatste beetje water laten opdrogen, waarna je de eitjes met zand en al uit de bak kunt scheppen en kunt bewaren tot de volgende kweek.

   Reageren
 33. dagmar

  Ik heb sinds gisteren triopsen en ik wil graag uitleg willen jullie uitleg geven over een triops ik had zelf ook een vraag is 1l gedestilleerd water genoeg

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Om de eitjes uit te laten komen is een paar centimeter water in een bakje genoeg. Grotere Triops hebben meer water nodig. Verdere informatie vind je hier op mijn website.

   Reageren
 34. jade

  welk water is het best te gebruiken voor de triops?
  en als je er zo een half zakje eitjes indoe komen er dan veel uit?
  en voor ze snachts warm te houden met welke soort lampen kan je dat dan doen?

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Het best kun je gedemineraliseerd water gebruiken. Bijvoorbeeld Bar-le-Duc uit de supermarkt. Een half zakje eitjes is meestal genoeg voor één generatie. Als het mislukt, kun je het daarna nog eens proberen met de overgebleven eitjes. Als warmtelamp volstaat een bureaulampje met een ouderwetse gloeilamp (40 of 60 Watt).

   Reageren
    1. jade

     Ik heb mijn triops eergisteren in het water gedaan en gisteren waren er al 4 minniekleine triops.
     vandaag zijn het er al 18 heel minniekleine triops :-)
     ben heel blij dat ze zijn uitgekomen maar zijn het er niet veel te veel voor zo’n klein bakje?
     hoe moet ik dit nu oplossen???
     ik ken iemand die dat ook had en die heeft zijn triops verplaatst en ze waren allemaal dood :-(
     weten jullie iets?

     Reageren
     1. Mijn Triops Bericht auteur

      Het beste wacht je gewoon af. Ze zullen het zeker niet allemaal redden tot volwassenheid. Je moet ze pas overzetten na een week of zo, als ze al wat groter zijn.

 35. jade

  nu zijn er nog 7 over
  maar er is echt iets raar wand er is 1 die echt lijkt op een triop en die is roze
  maar al die anderen zijn wit en veel kleiner is dit normaal of zijn dat andere beestjes ?
  keb ook 1 watervlo

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoe klein zijn die andere? In het begin zien ze er inderdaad wit uit. Misschien kun je een foto maken?

   Reageren
 36. Ekrem

  Ik heb een nieuw set gekocht van clementoni want bij de andere de grotere versie kwamen ze niet uit en nu heb ik de kleinere versie van kruidvat gekocht maar daar zit er geen thermometer in hoe Kan ik de tempratuur toch nog op 24graden houden?

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Een los plakthermometertje voor op de bak is wel handig. Die kun je volgens mij bij o.a. Intratuin kopen. Maar ook zonder thermometer hou je de bak met een lamp erboven wel op de goede temperatuur.

   Reageren
 37. michael

  Hoi mijn triopse leven 8 dagen en dan sterven ze plots weet iemand wat ik verkeerd doe ?? Heb een filter in mijn water ? Grtn

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Michael,

   Zijn ze allemaal in één keer doodgegaan? Zo ja, dan is er misschien iets aan de hand. Maar verder is het moeilijk te vertellen wat het kan zijn. Heb je ze overgeplaatst in een andere bak?

   Reageren
   1. michael

    Ja gisteren heb ik mijn water ververst en voor 50 % van mijn aquarium en gisteren avond stierf de eerste en vandaag de 2de maar ik ben juist thuis van werken en plots leeft die 2de terug maar lichtjes weet het echt niet meer heb 6 kleintjes die bijna naar mijn aquarium mogen durf ze niet over te zetten :(
    Grtn

    Reageren
   2. michael

    Ze zijn allemaal dood gegaan de grote de kleintjes leven nog de 2 groot was paar uur dood en is terug tot leven gekomen zo het niet weten waar het aan licht ?? Zo ik een bruissteenje er in doen voor zuurstof in het water ??

    Reageren
 38. Lana

  Hoi, leuke site! Ik heb ook voor de eerste keer met triops gekweekt en denk dat ze eitjes hebben gelegd. Ik wil het nog een keer proberen maar weet niet wat ik de baby triops moet geven, vorige keer had ik een startersset gekocht en daar zaten de eitjes en het voor voor de kleintjes samen. Weet jij misschien wat ik ze moet geven?

  Alvast bedankt, groetjes.

  Reageren
 39. michael

  Hoi mijn triops, ik heb een staaltje genomen van mijn water en blijkt dat ik te veel nitrine en nitraat gehalte in mijn water . Hopen met het product dat er bij is dat alles nurtraal maak en dat de triopse goed kunne leven.
  Ps triops eieren drijven die altijd ?? Grtn michael

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Michael,

   Als je ze uit een zakje in een bak doet, drijven de eitjes inderdaad vaak. Als ze gelegd worden door volwassen Triops, proberen ze de eitjes onder een laag zand te begraven.

   Succes met je project! Als je trouwens Bar-Le-Duc of soortgelijk water neemt, moeten de gehaltes gewoon goed zijn.

   Reageren
 40. Martine

  Hallo, ik heb een klein aquarium (12liter) met water op tenperatuur klaar staan om te beginnen met mn triops. In de beschrijving staat te beginnen met een klein bakje maar ik doe het liever meteen in het aquarium ivm het op temperatuur houden van het water. Kan dit ook?

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ja, hoor. Dat kan ook. Hou er wel rekening mee dat je de baby-Triopsjes moeilijker kunt vinden in een grote bak en dat het eten geven zo lastiger kan zijn. Maar ik heb het zelf ook wel op deze manier gedaan.

   Reageren
    1. Mijn Triops Bericht auteur

     Als je ze goed in de gaten houdt, zal dat geen probleem zijn. Maar hou er rekening mee dat kleine Triops gewoon kwetsbaar zijn. Ze zullen ook niet allemaal uitgroeien tot volwassen exemplaren.

     Reageren
     1. Martine

      Mijn triops van een week ineens bijna de hele tijd op z’n rug. Hij laat zich op z’n rug naar de bodem zinken en blijft dan op zn rug liggen. Z’n pootjes gaan wel tekeer en soms met een stuiptrekking zwemt hij weer een stuk omhoog. Gaat hij dood?

     2. Mijn Triops Bericht auteur

      Als de pootjes steeds langzamer bewegen, gaat hij inderdaad dood. Dat gebeurt soms al snel met volwassen Triops.

 41. Zoe

  Hoi allemaal!

  Ik heb voor mijn verjaardag een setje Triops Kweken gekocht bij de Intertoys. Het is van Wetenschap en Spel dinges. Ik heb alle aanwijzingen opgevold, maar na een week is er nog steeds niks uitgekomen. Ook heb ik gedemineraliseerd water van de Gamma gebruikt. (Accuwater)
  En genoeg licht, daar het ik ook al voor gezorgd. Temperatuurschommelingen zijn ook OK, dus er schommelt niets.

  P.S: Hoe zien de eitjes van een Triops eruit

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Als je na een week niets ziet, is er inderdaad iets verkeerd gegaan. Welke temperatuur heeft het water?

   De eitjes zijn oranjeachtig van kleur. Je moet echt heel goed kijken, wil je ze zien.

   Reageren
 42. Beau

  Hallo, ik heb net op mierenboederij gekeken maar ik zie nergens dat je losse triops eitjes kan kopen. Ik hoor graag van u Gr Beau

  Reageren
 43. thyme

  Hoi
  Mijn triops is nu 7 dagen oud
  Maar sinds vandaag ligt hij heel veel op zijn rug
  Maar beweegt nog wel
  Hoe kan dit ? Ik heb mij. Hand niet in t water gestoken alleen een zuurstof plantje in t water gezet was dit fout?

  Reageren
 44. Mijn Triops Bericht auteur

  Het zou kunnen dat dat fout is gegaan vanwege bacteriën op het plantje. Maar het is vaak moeilijk te zeggen waaraan Triops precies doodgaan. En dan nog: ze leven nooit écht lang.

  Reageren
  1. thyme

   Dankje wel voor de info
   Weet je misschien ergens waar ik alleen triop eitjeskan bestellen want anders moet ik weer een hele kit kopen
   Mijn triops heeft op 1 of andere manier wel eitjes maar ik wil er ietsjemeer dusweet je waar ik dat kan bestellen

   Reageren
 45. thyme

  Hallo,
  Mijn triops is gister dood gegaan
  Maar ik wil opnieuw beginnen en heb een bak gekocht van 11 liter
  Voor als ze volwassen zijn
  Wat kan ik nu het best doen en met welk water,
  ( ik gebruik nu bronwater van hébron)

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ja, gedemineraliseerd water is belangrijk. Wat je gekocht hebt is waarschijnlijk prima. Je kunt ze opkweken in de grote bak met een laagje water. Je kunt ook eerst kweken in een kleiner bakje. Als je er te veel water in doet, kun je ze in het begin moeilijk zien.

   Reageren
    1. Mijn Triops Bericht auteur

     Regenwater kan natuurlijk prima. In de natuur komen de Triops-eitjes ook uit in (mineraalarm) regenwater. Het moet wel schoon regenwater zijn. Dus vers opgevangen in een schone bak.

     Reageren
 46. Jarno

  Ik heb 100 eieren gekocht bij mierenboerderij. Ik bij nu een paar eitjes in het water gedaan en nu 2 dagen later zie ik nog niks …. de bak sraat in de living, zonder lamp zou er nog iets uitkomen of komt het door die lamp ?

  Grts jarno

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ja, er moet wel een lamp boven als warmtebron. Anders gebeurt er waarschijnlijk niks. Welke temperatuur heeft het water?

   Reageren
 47. Deesje

  Onze triops is doodgegaan. We hadden er 1 en een ander doorzichtig langwerpig diertje met aan de zijkant van zn kopje 2 zwarte stipjes (oogjes?) Die bijna los lijken te zweven, wat kan dat zijn en enig idee hoe lang die kunnen leven?

  Maar goed dat 2e beestje doet t dus nog wel. We hebben nog een half zakje van de detritus met eitjes. Kunnen we dat nu gewoon bij dat andere beestje doen denk je? Of beter helemaal overnieuw beginnen?

  We hebben maar zo’n simpel setje van clementoni uit de speelgoedwinkel. We hebben er dit weekend wel wat zand bij gedaan. Uit een zakje bij de dierenwinkel.

  Groetjes D.

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Deesje,

   Ja, het komt wel vaker voor dat er eitjes van andere waterdieren bij de Triops zitten. Misschien is het een ‘sea monkey’? Zie Google.
   Ik zou voor de zekerheid wachten of een heel nieuw project beginnen. De kans bestaat dat de eitje of de jonge Triops anders worden opgegeten.

   Reageren
 48. hinke

  Hi in ga morgen mijn triops kweeken ik woon in/op de Veluwe ik heb dus redelijk schoon water in mijn buurt kan ik dit kraanwater gewoon gebruiken?? Alvast bedankt kan ik ze ook gewoon in een aquarium doen zonder andere vissen

  Groetjes hinke

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Hinke,

   Het is mij gelukt met gewoon kraanwater, dat ik wel eerst heb uitgekookt. Als je echter meer zekerheid wilt dat het lukt kun je beter mineraalwater gebruiken. Je kunt ze in principe ook in een aquarium doen, alleen zal het moeilijk zijn om de kleine Triops dan te spotten. Daarom gebruiken de meeste mensen eerst een (klein) kweekbakje.

   Succes!

   Reageren
 49. Camielvandecavey

  Hallo ik ben Triops aan het kweken en ik zie nu gele en rode bolletjes zijn dat dan eitjes?

  Groetjes camiel

  Reageren
 50. Petra

  Hoi,
  Ik heb een fles demoraliseerd water gekocht. Moet dit dan verwarmd worden? Ik heb geen thermometer. Hoe weet je dat de temperatuur goed is?
  Ik heb het vanuit de fles in het bakje gedaan en toen de eitjes erin gedaan. Het bakje staat onder een kleine lamp, maar er komt niets uit.

  Bedankt alvast.
  Gr
  Petra

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ja, het water moet op temperatuur (22-24 graden) zijn. Kun je niet even een gezondheidsthermometer gebruiken? Als je de eitjes erin doet, kan het wel drie dagen duren voordat je iets ziet. Als er niks gebeurt, is de kans groot dat de temperatuur niet goed is.

   Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoi Harmjan,

   Bari-Le-Duc werkt zeker goed. Dit is in feite ook gedemineraliseerd water. Kraanwater zou ook kunnen werken. Bij mij lukte het in ieder geval en ik woon in Velp, bij Arnhem. Maar op veel andere locaties in Nederland is het gebruik van kraanwater geen goed idee.

   Als je er de eerste keer (vrij) zeker van wilt zijn dat het lukt, dan zou ik Bar-le-Duc proberen. Dan weet je dat het in ieder geval niet aan het water ligt, mocht het toch niet lukken.

   Reageren
    1. Mijn Triops Bericht auteur

     Gefeliciteerd met je baby-Triops! Ik zou de lamp de eerste vijf dagen of zo continu laten branden om er zeker van te zijn dat het water op temperatuur blijft. Daarna kun je ‘m ’s nachts wel uitdoen. Grotere Triops kunnen beter tegen temperatuurschommelingen dan de kleintjes. Wel blijven opletten dat de temperatuur niet te laag wordt. Een plakthermometer op je bak is handig.

     Reageren
 51. Harmjan

  Ik heb dingend hulp nodig ik mag geen lamp meer boven mijn bak houden ben bezig met nog een kweek zijn er ook nog andere manieren om triops uit hun ei te laten komen

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hoezo mag dat niet? Triops hebben water, licht en warmte nodig om uit hun eitjes te komen. Zet de bak op een warme en lichte plek, dan lukt het ook wel (mits het water op temperatuur blijft).

   Reageren
   1. Harmjan

    Ik mag dat nie van mijn ma en pa ze zeuren van: strak vliegt de hele keet nog in de fik maar dat kan helemaal nie want ik gebruik een 40 watt spaarlamp en geen hete 60 watt gloeilamp ik heb denk ik wel een idee om de rest van de eieren uit telaten komen een groote plastic bak vullen met heet water en dan een glas met het gedestilerede water met de eitjes in het water leggen en dan alleen nog op de temperatuur letten ik hoor het graag van je als je het een goed idee vind ^_^

    Reageren
    1. Mijn Triops Bericht auteur

     Het water moet op een constante temperatuur blijven: tussen de 22 en 24 graden. Eerste heet water erin en dat af laten koelen, zal dus niet werken. Kun je de bak niet boven de verwarming zetten of zo?

     Reageren
 52. Amber

  Hallo

  IK heb net een Triops-set van Clementoni gekocht en ik had een vraagje over de temperatuur.
  Het is nu winter en in de kamer is het maar 18°C en er is geen verwarming.
  Ik heb al gehoord dat het kan helpen met een bureaulamp van 40watt, maar is dat wel voldoende zijn om de temperatuur naar 25°C te brengen? Zo niet, wat kan er dan wel nog helpen ?

  Amber

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ja, een bureaulamp boven de bak met een ouderwetse gloeilamp geeft best veel warmte af. Hou er een thermometer bij om de temperatuur te controleren.

   Reageren
 53. miranda

  hallo ik heb voor kerst tropish gekergen (van de intertoys) heb ik heb er een bakje bij maar we hebben geen gloei lamp aleen maar een let lamp heb een aqwarium gekocht met vissen er in maar als ik de eitjes van de tropich er later in doe als ze geboren zijn eten de vissen de tropich dan op

  ik kan het kweek bakje niet gebruiken omdat ik geen gloei lamp heb de let lamp kan ik ook niet grbruiken wat moet ik nu doen

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ja, je kunt vissen en Triops niet bij elkaar doen. Als het eitjes zijn, eten de vissen ze op. Als de Triops groot zijn eten ze de vissen op.

   Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Dat weet ik niet zeker. Ik heb zelf een setje van de Mierenboerderij gebruikt. Daar zat-ie wel bij. Maar een koortsthermometer gebruiken kan ook!

   Reageren
    1. Mijn Triops Bericht auteur

     Blijft de temperatuur constant op 23 graden? En gebruik je mineraalarm water? Dan gaat het wel lukken. Laat het maar even weten als de eitjes uitkomen! Kan wel even duren, hè?

     Reageren
 54. Swagman123

  Ik heb een vraag? Als ik ze al zo groot heb en ze gaan beginnen met eitjes leggen kan ik ze dan ook in een aquarium zetten met daarin een bakje/schoteltjes met een 1cm zand want dan word dat bakje/schoteltje mijn basis als het droog is

  PS: kan ik ook een wijn thermometer gebruiken?

  Reageren
 55. Harmjan

  Hallo ik heb gelezen dat triops in het wilt uitkomen in regenwater maar regen water is eerst ook koud waarom komen die eitjes dan toch nog uit en ook is het water soms te warm of soms wel te heet!
  En in de m natuur is ook niet alles schoon hoezo komen ze toch uit?

  Reageren
 56. Thibo

  Moet je ook al speciaal water in de bak doen terwijl de Triops nog eitjes zijn ?

  Ps: geef mij zo snel een antwoord

  Reageren
 57. Evi

  Ik heb ook triops. Eentje is al zeker uit en groeit goed. Wij hebben zo’n pakket met detrius of zoiets dus wasmachine met heel wat organisch materiaal wat er moeilijk is uit te halen. Ik wil hem verhuizen maar hoe moet ik hem eruit halen?
  Bovendien zwemmen er heel wat andere beestjes in rond, klein springerige dingen die niet lijken te groeien. Kan dat zijn dat dit geen triops zijn maar andere waterbeestjes die bij het organisch materiaal zaten?

  Reageren
 58. sandra

  hallo , ik heb met me zoon triops gekweekt en er zijn er 5 gekomen , na drie weken moest ik toch constateren dat ze niet groeide ze zijn niet meer dan 4 milimeter in het geheel, ze bleven wit je ziet wel de oogjes en een donker streep over de rug ik heb verwarming en licht in de bak dus daar ligt het volgens ij niet aan, gisteren heb ik planten erbij gezet omdat ik dacht mischien eten ze wel niet goed en ander voer gekocht wat heel fijn is ,nu vanmorgen is er nog maar eentje over , nu is mijn vraag kan ik in de bestaande bak waar die ene nog leeft nieuwe triops kweken ? vind dit zo sneu dat we niet een gehele echte ontwikkeling mogen mee maken.

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ik vraag me af of dit dan wel Triops zijn. Lijken ze op de diertjes zoals op foto’s hier op de site?

   Reageren
 59. Thibo

  Hallo, vanaf welke dag mag je de triops eten geven?
  Vanaf welke dag hebben ze hun kleur?
  Mag je in het aquarium ook steentjes doen in plaats van zand?
  En als er steentjes in liggen leggen ze daar ook eitjes?

  Ps: geef AUB zo snel een antwoord!
  Leuke site trouwens.

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Vrouwtjes hebben oranje ‘eierzakken’ bij het achterlijf als ze volwassen zijn. Er zijn trouwens maar weinig mannetjes (en ze zijn ook niet nodig, omdat Triops niet hoeven te paren).

   Reageren
  2. Mijn Triops Bericht auteur

   Vrouwtjes hebben oranje ‘eierzakken’ bij het achterlijf als ze volwassen zijn. Er zijn trouwens maar weinig mannetjes.

   Reageren
 60. Triops

  Mijn triops kan niet meer van de zand boden af komen als hij probeert om om hoog te zwemmen dan valt hij op zn rug en maakt rare bewegen dit is zins een halfe week al zo hij is net 10 dagen oud HELP ME!!

  PS ZO SNEL MOGELIJK REAGEREN !!!!

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Als een Triops 10 dagen oud is, heeft verder leven biologisch gezien geen zin meer. Helaas, een kort leven hoort nu eenmaal bij Triops.

   Reageren
 61. Harmjan

  Ik heb dringend Hulp nodig mijn triops is 13 dagen oud en sinds 1 en een halfe week kan hij moeilijk zwemmen en komt niet meer van de sand bodem af en val op zijn rug wat moet ik doen!?

  Reageren
 62. Thibo

  Hallo, de eitjes zijn uitgekomenik heb eer 2.
  Maar waar koop je het zand voor de triops want in de triops kit zat geen zand.

  Reageren
 63. Thibo

  Hallo, help aub.
  De triops zijn nu 5 dagen oud en 1 daarvan blijft op de bodem liggen met een witte vlek op zijn rug help mij en geef zo snel een entwoord

  Reageren
 64. zahra

  hallo, alvast een super leuke site!
  ik heb een vraag ik heb triops gekocht maar ik heb dat speciaal water niet…
  Ik heb op internet gelezen dat je het ook mat miniraalwater kunt doen… Kan dit echt? Ik hoop het wel anders ga ik nog naar de winkel.
  Alvast bedankt!
  succes verder

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ja, dat kan. Ze moeten in mineraalarm water. Ik heb het zelf gedaan met Bar-le-Duc. Daarvan heb je tweeliterpakken en het is niet zo duur.

   Reageren
 65. Camille

  Hallo de vorige reactie had ik per ongeluk twee keer verstuurd dus daar moet je niet meer op antwoorden.Maar ik heb nog twee vraagjes.
  1)Dient de lamp die je er moet op schijnen voor de warmte of voor het licht?
  2)Daarjuist zijn er 5 triops uitgekomen wanneer moet ik ze eten geven? Alvast bedankt!!!

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hallo Camille,

   De lamp is er zowel voor het licht als voor de warmte. Behalve als je een verwarmingselement gebruikt, dan heb je ook geen ‘warme’ lamp zoals een gloeilamp nodig. Triops betekent letterlijk ‘drie ogen’. Hun derde oog (in het midden van de kop) gebruiken ze als een soort sensor om te bepalen waar de zon is. Veel zon betekent dat er meer eitjes uitkomen. Een lamp simuleert de zon. Daarnaast weet een Triops zo waar hij het detritus aan de oppervlakte moet vinden. Het is heel belangrijk dat baby-Triops meteen veel kunnen eten, anders zijn ze na een paar dagen dood. Daarvoor dient het detritus of het poeder dat je bij je Trips-set hebt gekregen.

   Reageren
 66. Camille

  Hallo ik ben hier nog eens ik heb nog eens laatste vraag,
  Ze zijn vandaag alle vijf uitgekomen wanneer moet ik ze eten van het zakje geven?
  Alvast bedankt!

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Heb je het over het voer voor volwassen Triops? De eerste paar dagen eten ze alleen babyvoer of het detritus. In de handleiding staat waarschijnlijk beschreven wanneer je met het andere voer moet beginnen.

   Reageren
 67. Emiel

  Hallo ik heb een vraagje,
  1) Het is nu de vierde dag van de eitjes maar ik,heb er met een Pipet een beetje in gevroet zodat het water veel wagelde en beweegde kan dat schadelijk zijn?
  2) Ik heb zo een klein snel bewegend beestje gezien die van hier naar daar in stukken zwemt is dat een triop? (Ps: Ik denk een waterluis)
  Gr Emiel

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Hallo Emiel,

   1) Met het pipetje kan het geen kwaad. Je moet er alleen niet met je handen in gaan.
   2. Ja, ze bewegen zich snel en maken dan bepaalde patronen in het water. Als je goed kijkt is de baby-Trips een klein driehoekje.

   Gr,
   Edward

   Reageren
 68. Emiel

  HELP!!!!!!!!
  Mijn triops zitten vast in een soort spinnenweb dat komt van het eten,Maar ze kunnen er niet uit ze zijn nog baby!!!!!
  HEEEEEELP!!!

  Reageren
 69. Ilja

  Wat een fijne site heb je. Ik kan er veel informatie op vinden. Wij zijn net 4 dagen bezig met het kweken van triops. Erg leuk! Er zijn er twee uitgekomen, en er is er nu eentje over. En die groeit goed. Sinds gisteren zien we zelfs zijn oogjes.
  Ik heb alleen een vraag; Hij/zij draait de hele tijd rondjes op een plekje in het aquarium? Is dit normaal?
  Heel soms zwemt ie wel een andere kant op, maar gaat dan weer terug op zijn plekje, en draait weer verder. Ik hoop dat je ons kan helpen. Dankjewel alvast!

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Dank je voor het compliment. Een van de grappige dingen van Triops is hun gedrag. Soms vechten ze, soms zwemmen ze uren op hun kop in de bak en soms draaien ze schijnbaar zinloos rondjes. Het hoort bij het natuurlijke gedrag van Triops. En zeker baby-Triops bewegen zich vaak in patronen door hun bak heen. Succes!

   Reageren
 70. Maaike

  Hallo, wat een leuke site!
  Ik had alleen een paar vragen.

  Ik heb een paar dagen terug de eieren over een ander (hoger) aquarium uitgestrooid zodat het ook mooier te zien was. Ik heb elke dag in het aquarium gekeken en ik zag helemaal niets. Sinds gisteren zie ik iets van 8/9 triopsen en één pekelkreeftje rondzwemmen. Aangezien de instructies van de ‘standaard’ Triopskit aangaf om na 4-5 dagen de triopsen te voeden, hebben we dat gedaan, maar zonder de dertritus eraf te scheppen, aangezien ik bang was dat ik dan ook een triops mee zou scheppen. Ze zijn namelijk zo klein.
  Mijn vraag was dus: kan het kwaad dat het dertritus erop ligt terwijl ik al heb gevoederd? Ik kan de triopsen ook met de dertritus goed zien doordat ik een best hoog aquarium heb en dus makkelijk onder het wateroppervlak kan kijken.
  Tevens wilde ik graag weten of het gewoon goed is om te blijven voederen (met uitzondering van morgen dan, want dat is de tweede dag) ook nadat ze zo klein zijn.

  Ik hoop spoedig van u te horen.

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Geen probleem. Je kunt het detritus gewoon laten liggen. Als je de bak schoon wilt houden, kun je het eventueel weghalen als ze wat groter zijn. Je kunt ook Trips-voer toevoegen, maar pas op dat je ze niet overvoert. Alles wat je toevoegt, moeten ze binnen een paar uur op hebben, anders is het te veel en wordt de bak vies, waarna ze (voortijdig) kunnen sterven.

   Reageren
 71. Noah

  Hoi,

  Ik wil graag Triops gaan kweken alleen hoe moet dat want ik hoor iets van eitjes laten drogen alleen hoe krijg je die eruit want hoe zie je die i.v.m het zand en kan iemand bij meer informatie geven over alles

  Grt Noah

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Dat kun je hier op deze website lezen, Noah. :-)
   Als je daarna nog vragen hebt, hoor ik het graag.

   Reageren
 72. noah

  hallo,

  HELP ik snap het niet met de eitjes eruit halen hoe moet dat want je ziet ze toch niet

  s.v.p snel antwoorden

  Reageren
 73. Ben

  Het lijkt wel of we een stuk of 20 triops hebben. Binnen een week een stuk of 6 grote, nog een stuk of vijf kleinere en dagelijks komen er nieuwe bij. Zijn die stipjes dan watervlooien of inderdaad beginnende triops. Dan worden het er echt wel 20 of 30. We hebben overigens gewoon leidingwater gebruikt. Ben benieuwd als ze groter zijn of het allemaal past in de waterbak. Wel leuk zoveel. Hebben er een lamp op en het weer werkt natuurlijk ook mee.
  Ben ook benieuwd of we onze hoeveelheid voer moeten aanpassen op zoveel triopsen.

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Waarschijnlijk zitten er ook andere beestjes bij. De Triops zijn de driehoekige beestjes die in een bepaald patroon door het water gaan.

   Reageren
 74. Gert

  Hallo
  Ik wil graag een Triops gaan kweken hoe kan ik ervoor zorgen dat die een ei legt kan iemand mij dat uitleggen ik kan het niet vinden op de site en hoe moet de leefomgeving zijn
  Graag snel antwoorden

  Grt Gert

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ze leggen niet maar één ei, maar een heleboel. Zorg ervoor dat er zand op de bodem ligt, dan gaan ze eitjes in het zand verbergen.

   Reageren
 75. Gert

  HELP

  Ik ga op vakantie wat moet ik met mijn Triops
  En heeft iemand nog tips voor het kweken en welke tempratuur moet het water zijn als ik de eitjes erbij doe

  S.v.p echt heel snel antwoorden

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Vind iemand die voor je planten en voor de Triops zorgt. Als ze geen voer krijgen gaan ze dood! Een constante temperatuur van 22-24 graden is belangrijk als je de eitje erbij doet en als de baby’tjes zijn uitgekomen.

   Reageren
 76. Gert

  Heel er bedankt voor de snelle reactie en leuke website ik heb nog 1 vraag

  Ik heb alleen eitjes gekocht dus geen pakket dus wet moet ik ze voeren als ze baby zijn en wat als ze groot zijn

  Reageren
 77. Liam

  Hallo

  Ik ga op huwelijks reis ik ga mijn Triops bij pap en mam zetten alleen kan ik ze verplaatsen in de grote bak in de auto en dan naar mijn pap en mam of is er nog een andere oplossing

  Mvg Liam

  Reageren
 78. Gert

  Dringend,

  Ik moet nu echt ween wat de Triops moet eten als ze baby zijn en als ze groot zijn in heb geen startpakket alleen de eitjes

  Heel snel antwoorden

  Reageren
 79. Roos

  hoi,
  Ik kweek sinds kort ook triops ik ben 18 dagen geleden begonnen, en mijn triopsen zijn nog steeds baby’s, gewoon maar afwachten denk ik? Mijn probleem is dat er groene algen in mijn bakje zitten, is dat schadelijk voor de triopsen? Ik wil graag het water verversen en het bakje schoonmaken, maar mijn triopsen zijn nog zo klein dat ik ze nauwelijks kan zien, en dan ben ik bang dat ik de triopsen zelf misschien met het vuile water weg doe.
  Groeten Roos

  Reageren
 80. Kiara

  Hoi.
  Dit is heel dringent dus reageer snel a.u.b.
  Er zitten watervlooien in het water. Is dat schadelijk vopr mijn triops?

  Reageren
 81. Nele Declercq

  hallo,
  wij hebben een grote set van clementoni gekocht.
  we zijn er speciaal in de zomer aan begonnen, omdat het water dan snel op temperatuur is.
  we hebben er wel niet voortdurend een lamp op laten branden, steeds een halve dag, want in de handleiding van clementoni staat niet dat dat moet.
  het water moet rond de 25 graden zijn staat er, en dat was zo.

  in het begin kwamen er heel kleine beestjes uit, een soort kreeftjes misschien? die zijn rond en wit, en allen kleiner dan 1 mm. zo zijn er heel veel in het water.

  daarna kwamen er grotere beestjes en we dachten dat de triopsen waren, maar door deze site te lezen, heb ik nu door dat het andere beestjes zijn, waarschijnlijk sea monkeys.
  er waren er 3 of 4 maar er is maar 1tje blijven leven, die is wel superschattig.
  hij zit nu in nieuw water en maakt super veel buitelingen.

  maar echte triopsen zijn er dus niet uitgekomen bij ons!

  Reageren
 82. Marloes van Dam

  Hoihoi. Leuke site heeft u gemaakt. Ik heb eigenlijk geen goede lamp om erboven te houden. Wel heb ik nog een aquarium verwarming. Zou ik die ook kunnen gebruiken? Hebben ze het licht per se nodig? Ik heb een setje met alleen eitjes en geen detritius erbij. Is de kans nu kleiner dat ik ze kan kweken? bij een eerdere poging kwam er 1 uit. Deze was snel dood. Wel gevoerd door met bijgeleverd voer direct bij het beestje te druppelen. Wat zou ik er bij kunnen doen om het detritius na te bootsen? Ik hoop dat u nog wat tijd heeft om te antwoorden; zo te zien heeft u het er druk mee aan het aantal vragen te zien ☺ Mvg marloes

  Reageren
 83. Xander

  Hoi ik kweek triops in de normaal bak en ik heb een vraagje ik warm het water op en. Het blijft op de zelfde Celsius KUN je mij helpen want ik ben bang dan ZE niet zullen uitgekomen zijn

  Reageren
 84. miranda vd plaats

  ik heb mijn troips nu in de kweek woensdag uitgezet .Alleen heb ik ze bij de kagel staan omdat ik geen gloei lamp heb.Welke lamp kan.ik het beste gebruiken

  Reageren
 85. Mila

  Hoe worden de eitjes gekweekt? want als ze in de massaproductie zijn en er wordt niet gelet op het welzijn van de triops zou ik ze liever niet willen kopen, als dat bij de kits wel gebeurt weet iemand dan een plaats waar ze op een verantwoorde manier worden gekweekt?

  groetjes Mila!

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   De meeste eitjes komen uit Amerika, waar ze in grote bassins worden gekweekt. Triops hebben weinig nodig om zich ‘gelukkig’ te voelen: vers water, licht en voedsel.

   Reageren
   1. Mel

    Ik heb vorige week zo’n kit gekocht, en idd, na 2 dagen zag ik leven, 1,2,3 levens.
    Ikke superfier! Vond wel dat ze een vreemde kleur hadden, vrij wit. Ze groeiden snel, maar gezien het mijn eerste kweek is, wist ik niet goed wat ‘normaal’ uitziend is voor een Triops. Vandaag was de dag om in een groter aquarium te gaan, en vond ze er nog niet erg als een Triops uitzien… Na wat opzoek werk, blijk ik in het bezit van Sea Monkeys!
    Eerst teleurgesteld, maja, na 9dagen zorg zag ik die beestjes ook graag! Nu, niets kennende van Sea Monkeys, doe ik ze in hun nieuw verblijf, met witte kiezelsteentjes op de bodem, 2 ervan gingen meteen naar de bodem, kropen weg onder de stenen, en de 3e nu ook, en zijn nie meer te zien. Hoe kan dit? Wat deed ik mis? Watertemp was hetzelfde. Ik vermoed dat ze dood zijn. :'(
    En ook, hoe kom ik in Godsnaam aan seamonkeys ipv triopsen?
    Dringend aub.

    Reageren
 86. Naomi

  Hallo allemaal, ik heb een vraagje.

  Mijn broertjes hebben voor sinterklaas ook van de bart smit van die kweek je eigen trips. We hebben de eitjes zondag in de bak gedaan in het kweek bakje die erbij zat. Hebben er gedestileerd water in gedaan zoals op de verpakking staat. Hebben er een bureaulamp boven hangen. De bak met eitjes hebben we in een klein kweek aquarium gezet zodat de katten er niet bij kunnen. De bak staat sinds woensdag op de kachel voor extra warmte. We zitten nu al op dag 6. Wat moeten we doen?? Wie kunt ons helpen.

  Onwijs bedankt alvast

  Reageren
 87. ?

  Hoi
  Geweldige website
  Ik heb al 3 triopsen gehad en ze hebben waarschijnlijk eitjes gelegd
  Ik heb gehoord dat je het beter in de zomer opnieuw kan kweken
  Maar dan bewaar ik wel lang dat zand
  Is dat erg?
  En is het echt beter in de zomer?

  Reageren
 88. Laurens

  Wanneer moet ik me Triops het voer geven en moeten ze de heletijd bij dat bruine spul zwemmen
  En moet de lamp er altijd boven ?

  Reageren
 89. Inda

  Hoi! Ik weet niet of deze site nog actief is , maar kan natuurlijk wel proberen 😀
  Ik heb al een tijdje mijn triops pakketje liggen thuis en heb me wat meer verdiept in de verzorging en heb vandaag eindelijk de eitjes in het water gedaan. Nu zie ik dat de eitjes met puin gewoon blijft drijven op het water .. wat moet ik nu doen ?
  Alvast bedankt!

  Reageren
 90. Nina

  Hoi ik heb mijn triops eieren in een groot aquarium maar ik heb al drie dagen gewacht en er was er gisteren maar 1 uitgekomen die zag ik de hele avond heel goed alleen nu is het het een dag later en ik zie geen enkele triops meer kan dat door het grote aquarium voor het water hebben we wel een verwarming en het water is altijd 24 of 25 graden hoe kan dit?

  Reageren
 91. Miranda

  Ik heb een vraag;

  Mijn dochter heeft de Triops van Clementoni uitgekozen in de winkel en nu zo’n twee weken later hebben we een bakje vol krioelende Triops.
  Als ik moet gokken wel een stuk of 50!
  Heel fijn natuurlijk maar, ze groeien niet.
  Wanneer ik filmpjes bekijk lijken ze op Triops van een paar dagen oud.
  Weet u waardoor dit zou kunnen komen?
  Alvast bedankt!

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Triops worden elke dag ongeveer twee keer zo groot. Het lijkt me sterk dat deze diertjes Triops zijn. Baby-Triops kun je herkennen aan hun driehoekige vorm en hun schokkerige bewegingen door het water. Ook zullen uit een kleine set niet snel 50 exemplaren uitkomen.

   Reageren
   1. Miranda

    Bedankt voor je reactie, ik zou willen dat ik een filmpje kon sturen haha..
    Ze maken allemaal schokkerige bewegingen en we hebben zelfs maar een half zakje gebruikt!
    Sommigen zijn iets groter geworden en licht oranje met een klein staartje maar verder groeien ze niet..
    Enig idee waarom?

    Reageren
 92. Miranda

  Kan ik u via email misschien een kort filmpje sturen?
  Het is wel interessant om te zien, er zijn er nu ik vandaag kijk nog wel meer dan 50 gok ik..

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Als je nog een filmpje hebt, ontvang ik dat graag! Kun je dat sturen naar edward [at] dyc-media [punt] nl?

   Reageren
 93. thijs

  ik heb een vraag,

  ik heb de eitjes in het water gedaan, alleen de eitjes blijven drijven. komen der eitjes ook uit als ze drijven? of moet ik er voor zorgen dat ze op de bodem raken? alvast bedankt

  Reageren
 94. Alice

  Hey!
  mijn triopsen zijn al gedurende 4 dagen blootgesteld aan het licht, ik heb de kleine triopsen al gezien en zie nu ook grotere triopsen die wat lijken op belletjes met een staart.. is dit normaal en deze drijven boven..
  Kan ik de lamp dan nu uitdoen, na 4 dagen?

  Alvast heel erg bedank!!!

  Reageren
 95. Sandra De Saeger

  Ik heb tien dagen geleden triopseitjes in mijn kweekbakje gedaan. Er is ééntje uitgekomen, maar ik twijfel of het een triops is. Het heeft, voor zover ik zie, geen schild. Ik zie een wit diertje met twee zwarte oogjes, een staart en een heleboel pootjes. Het zwemt vrolijk rond en is verzot op licht. Kan ik eventueel een foto doorsturen?

  Reageren
  1. Mijn Triops Bericht auteur

   Ik ben wel benieuwd naar een eventuele foto! Het zal misschien geen Triops zijn. Die kun je namelijk goed herkennen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *